Novice januar 2013

Božične in novoletne praznike je večina sodelavcev SAR preživela kar na gradbiščih. Nadaljeval se je velik remont v BMW Regensburg, kjer smo v rekordnem času predelali in posodobili dele lakirnice: avtomatizacija in popolna robotizacija nanosa voska v votle prostore ter avtomatizacija linije za zaščito varilnih šivov. Proizvodnja avtomobilov BMW se je tako nemoteno začela 14. januarja 2013.

Tudi na gradbišču AUDI v Ingolstadtu ni bilo prazničnega počitka, saj je tudi nova hala za skladiščenje gotovih avtomobilov v polni zmogljivosti začela obratovati na isti dan, 14. januarja 2013.

Nekoliko več počitka so si lahko privoščili sodelavci na projektih Mercedes Mettingen, Claas Beelen, Mini Oxford, Langen in ostali.

Zaradi sprememb odkupnih cen in subvencij v večini evropskih držav je nastopilo zatišje na področju izgradnje sončnih elektrarn. Naši naročniki prodirajo na nova tržišča v Vzhodni Evropi in Afriki, tako da kmalu ponovno pričakujemo večja naročila iz področja fotovoltaike.

Pridobili smo tudi večje naročilo za izdelavo krmilnih omaric in krmilnih pultov za končnega naročnika BMW Spartanburg, ZDA.

Tako se je leto 2013 začelo podobno, kot se je zaključilo leto 2012 - uspešno!